Olutsanasto

Oluiden makuja ja aromeita kuvataan omintakeisella sanastolla.

Appelsiininen
humaloinnin tai maustamisen tuoma aromi, erityisesti belgialaisissa vehnäoluissa

Aprikoosinen
karamellimaltaan tuomaa kypsää hedelmää

Banaaninen
vehnäoluissa esiintyvä esterinen maku

Espressomainen
tummin ja karvain kahviaromi, lisätystä kahvista tai voimakkaasti paahdetusta maltaasta

Greippinen
humaloinnin tuomaa katkeruutta, makumaailmaltaan kuten greipin valkoinen osuus

Havuinen
runsas humalointi tai sahdeista löytyvä maustaminen

Hedelmäinen
oluessa olevien hedelmäisten aromien kuvaava termi, tulevat niin maltaista, hiivakäymisestä kuin humalalajikkeista

Hedelmätorttuinen
karamellimaltaan tuomaa kypsää ja makeaa hedelmäisyyttä

Herukanlehtinen
hiivakannan tai humaloinnin tuomaa vihreää aromikkuutta

Hunajainen
pehmeä makeus maltaista

Hunajamaltainen
pehmeä makeus maltaista

Kaakaoinen
tummista maltaista tai maustamisesta tuleva hieman karvas aromi

Kahviarominen
tummista maltaista tai maustamisesta tuleva kahvinen maku

Kahvinen
kahvinpapuja muistuttava tuoksu

Karamellimaltainen
mallaslajikkeiden tuomaa paahtunutta makeutta

Karamellinen
karamellimaltaista johtuva poltetun sokerin aromi

Katajainen
katajalla maustettujen oluiden tuoksu

Kaurahiutaleinen
kauramaltaiden tuomaa pehmeää kauraisuutta

Keksimäinen
kuvaavat makeaa mallasosuutta

Kermainen
suutuntumaa ja paksuutta kuvaava termi

Kirsikkainen
belgialaisen kirsikoilla maustetun lambicoluen aromi

Kuivahedelmäinen
karamellimaltaisuuden tuomaa kypsää hedelmää

Lakritsinen
humalan yrttisyyden ja maltaiden paahteen yhteisaromi

Limettinen
humaloinnin tuomaa katkeruutta/sitruksisuutta

Leipämäinen
muhevan maltainen maku ja aromimaailma

Luumuinen
tummien oluiden tumma hedelmäisyys

Mallaskeksimäinen
kuvaavat makeaa mallasosuutta jossa hieman sokerin paahteisuutta

Mallasleipäinen
maltaiden imelyyttä ja tummaa siirappisuutta

Maltainen
maltaille tyypillinen imelän leipämäinen aromi

Mausteinen
yleismausteisuus hiivasta, humalasta tai lisätyistä mausteista

Mokkainen
hienostunut kahvin aromi

Muroinen
kuvaa makeaa mallasosuutta

Mustaherukkainen
belgialaisen mustaherukoilla maustetun lambicoluen aromi

Mämmimäinen
imelän maltainen, pääsiäismausteinen aromi

Nokkosinen
vihreitä, tuoreita aromeja humaloinnista

Paahtomaltainen
kuvaa paahdettujen maltaiden katkeruutta ja paahteisuutta

Paahtunut
selvästi havaittava maltaiden paahde

Palanut
maltaat ovat erittäin voimakaspaahteisia

Pippurinen
kuvaa vahvaa mausteisuutta

Pähkinäinen
kuvaa maltaiden paahteisuudesta johtuvaa makua

Ruisleipäinen
ruismaltaiden tuomaa mausteisuutta ja runsautta

Rukiinen
ruismaltaiden tuomaa mausteisuutta ja runsautta

Savuinen
varsinkin pyökkisavulla maustettujen savuoluiden aromi

Siirappinen
runsaasta mallaspohjasta tuleva tummemmissa oluissa esiintyvä imelyys

Sitruksinen
humaloinnin tuomaa katkeruutta, pehmeämmän hedelmäinen kuin greippinen, kuvaa myös hapokasta hedelmäisyyttä

Sitrushedelmäinen
kuvaa kypsän hapokasta hedelmäisyyttä

Sitruunainen
erityisesti useiden aromatisoitujen oluiden tuoksu

Suklaamaltainen
maltaiden tuomaa suklaan ja kaakaon vivahteikkuutta

Suklainen
maltaiden paahtoasteesta tai lisätystä kaakaosta johtuva aromi

Toffeinen
karamellimaltainen ja sokerien tuoma makea aromi

Tumman suklainen
karvas suklainen maku tummista maltaista

Tuoreen ruohoinen
ruohoinen, raikkautta kuvaava maku

Vadelmainen
belgialaisen vadelmilla maustetun lambicoluen aromi

Valkopippurinen
oluista löytyvää mausteisuutta, erityisesti vehnäoluissa

Vaniljainen
maustamisesta tai jälkikypsytyksestä tulevia makeita aromeja

Vehnäinen
vehnämaltaiden tuomaa imelyyttä ja makeutta

Viheromenainen
raikas, hapokas hedelmäisyys

Viljainen
vaaleapaahtoisista maltaista johtuva selkeä viljan aromi

Yrttinen
humaloinnin tai maustamisen tuoma maku