Olutsanasto
Oluiden makuja ja aromeita kuvataan omintakeisella sanastolla.
Appelsiininen
humaloinnin tai maustamisen tuoma aromi, erityisesti belgialaisissa vehnäoluissa
Aprikoosinen
karamellimaltaan tuomaa kypsää hedelmää
Banaaninen
vehnäoluissa esiintyvä esterinen maku
Espressomainen
tummin ja karvain kahviaromi, lisätystä kahvista tai voimakkaasti paahdetusta maltaasta
Greippinen
humaloinnin tuomaa katkeruutta, makumaailmaltaan kuten greipin valkoinen osuus
Havuinen
runsas humalointi tai sahdeista löytyvä maustaminen
Hedelmäinen
oluessa olevien hedelmäisten aromien kuvaava termi, tulevat niin maltaista, hiivakäymisestä kuin humalalajikkeista
Hedelmätorttuinen
karamellimaltaan tuomaa kypsää ja makeaa hedelmäisyyttä
Herukanlehtinen
hiivakannan tai humaloinnin tuomaa vihreää aromikkuutta
Hunajainen
pehmeä makeus maltaista
Hunajamaltainen
pehmeä makeus maltaista
Kaakaoinen
tummista maltaista tai maustamisesta tuleva hieman karvas aromi
Kahviarominen
tummista maltaista tai maustamisesta tuleva kahvinen maku
Kahvinen
kahvinpapuja muistuttava tuoksu
Karamellimaltainen
mallaslajikkeiden tuomaa paahtunutta makeutta
Karamellinen
karamellimaltaista johtuva poltetun sokerin aromi
Katajainen
katajalla maustettujen oluiden tuoksu
Kaurahiutaleinen
kauramaltaiden tuomaa pehmeää kauraisuutta
Keksimäinen
kuvaavat makeaa mallasosuutta
Kermainen
suutuntumaa ja paksuutta kuvaava termi
Kirsikkainen
belgialaisen kirsikoilla maustetun lambicoluen aromi
Kuivahedelmäinen
karamellimaltaisuuden tuomaa kypsää hedelmää
Lakritsinen
humalan yrttisyyden ja maltaiden paahteen yhteisaromi
Limettinen
humaloinnin tuomaa katkeruutta/sitruksisuutta
Leipämäinen
muhevan maltainen maku ja aromimaailma
Luumuinen
tummien oluiden tumma hedelmäisyys
Mallaskeksimäinen
kuvaavat makeaa mallasosuutta jossa hieman sokerin paahteisuutta
Mallasleipäinen
maltaiden imelyyttä ja tummaa siirappisuutta
Maltainen
maltaille tyypillinen imelän leipämäinen aromi
Mausteinen
yleismausteisuus hiivasta, humalasta tai lisätyistä mausteista
Mokkainen
hienostunut kahvin aromi
Muroinen
kuvaa makeaa mallasosuutta
Mustaherukkainen
belgialaisen mustaherukoilla maustetun lambicoluen aromi
Mämmimäinen
imelän maltainen, pääsiäismausteinen aromi
Nokkosinen
vihreitä, tuoreita aromeja humaloinnista
Paahtomaltainen
kuvaa paahdettujen maltaiden katkeruutta ja paahteisuutta
Paahtunut
selvästi havaittava maltaiden paahde
Palanut
maltaat ovat erittäin voimakaspaahteisia
Pippurinen
kuvaa vahvaa mausteisuutta
Pähkinäinen
kuvaa maltaiden paahteisuudesta johtuvaa makua
Ruisleipäinen
ruismaltaiden tuomaa mausteisuutta ja runsautta
Rukiinen
ruismaltaiden tuomaa mausteisuutta ja runsautta
Savuinen
varsinkin pyökkisavulla maustettujen savuoluiden aromi
Siirappinen
runsaasta mallaspohjasta tuleva tummemmissa oluissa esiintyvä imelyys
Sitruksinen
humaloinnin tuomaa katkeruutta, pehmeämmän hedelmäinen kuin greippinen, kuvaa myös hapokasta hedelmäisyyttä
Sitrushedelmäinen
kuvaa kypsän hapokasta hedelmäisyyttä
Sitruunainen
erityisesti useiden aromatisoitujen oluiden tuoksu
Suklaamaltainen
maltaiden tuomaa suklaan ja kaakaon vivahteikkuutta
Suklainen
maltaiden paahtoasteesta tai lisätystä kaakaosta johtuva aromi
Toffeinen
karamellimaltainen ja sokerien tuoma makea aromi
Tumman suklainen
karvas suklainen maku tummista maltaista
Tuoreen ruohoinen
ruohoinen, raikkautta kuvaava maku
Vadelmainen
belgialaisen vadelmilla maustetun lambicoluen aromi
Valkopippurinen
oluista löytyvää mausteisuutta, erityisesti vehnäoluissa
Vaniljainen
maustamisesta tai jälkikypsytyksestä tulevia makeita aromeja
Vehnäinen
vehnämaltaiden tuomaa imelyyttä ja makeutta
Viheromenainen
raikas, hapokas hedelmäisyys
Viljainen
vaaleapaahtoisista maltaista johtuva selkeä viljan aromi
Yrttinen
humaloinnin tai maustamisen tuoma maku