Siiderisanasto

Siidereiden eri tyylejä kuvataan omalla sanastollaan.

Perry

Päärynästä valmistettu siideri.

Scrumpy

Alun perin pienistä puusta tippuneista rypistyneistä omenoista valmistettu siideri. Nykyisin samea real cider, joka valmistetaan ilman lisättyä sokeria, vettä tai hiivan ravinneaineita.

Cloudy

Suodattamaton siideri, joka on väriltään samea.

Cidre bouché

Korkitettu siideri.

Calvados

Siideristä tislattua omenaviinaa.

Apfelwein

Saksalainen siideri.

Seidr

Walesilainen siideri.

Ice cider / Cidre de glace

Jäätyneistä omenoista tai siitä saatavasta mehusta valmistettu jääsiideri, jonka maku on usein tavallista siideriä makeampi.

Still

Siiderityyli, jossa ei ole lainkaan hiilihappoja.

Siiderien hapokkuutta voi kuvailla eri herukkalajeilla tai esimerkiksi sanalla raparperinen. Siideri voi olla robusti (voimakas maaperästä johtuva maku) ja tanniinisuusasteen voi myös kuvailla. Joskus tanniinit ovat hyvinkin teräviä. Jotkut herkät omenasiiderit voi kuvailla omenankukkaisiksi ja parfyymisiksi. Perinteinen hapokkaampaa siideriä kuvaileva sana on viheromenainen.