Kesätyö Alkossa tuo toivottua taukoa opintoihin

Kesätyöntekijöitä on palkattu Alkon myymälöihin Hangosta Nuorgamiin tänä kesänä kaikkiaan 313. Yksi heistä on yhdessä Suomen suurimmassa Alkon myymälässä Espoon Leppävaaran Sellossa työskentelevä Victor Agbomeirele.

Heinäkuisena keskiviikkoaamuna Alkon Sellon myymälän käytävillä käy kuhina. Viileä kesäsää on saanut ihmiset jäämään kaupunkiin nauttimaan kauden ruoka-juomaherkuista mökin ja laiturinnokan sijaan.

”Kuulin kaverilta mahdollisuudesta hakea Alkoon kesätöihin, ja innostuin heti”, kertoo Victor Agbomeirele kipinän syttymisestä.

Viinien yhdistäminen erilaisille ateriakokonaisuuksille ja erilaisiin ruokakulttuureihin syventyminen tuntuu omalta jutulta. Talvisin Victor opiskelee energiatekniikkaa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

Konkarikollegoilta korvaamatonta tukea ja inspiraatiota

”Kiinnostus viineihin syntyi, kun lähdin omin neuvoin tutustumaan viineihin ja tekemään niiden makuprofiileista muistiinpanoja. Aloittaessani Alkossa tänä kesänä, huomasin ilokseni, että tätähän voi tehdä myös systemaattisesti”, kertoo Victor.

”Tykkään jutella tuntemattomien ihmisten kanssa. Monelle asiakkaalle on todella iso juttu, että Alkon myyjät tietävät niin paljon tuotteista. Tyytyväisten asiakkaiden lisäksi ilahduttavinta työssä on ollut avoin ja vastaanottavainen työilmapiiri.”

Kaikista 353:sta myymälästä saa apua kiperiin asiakaspalvelutilanteisiin ja kollegoilta saa tukea livekohtaamisten lisäksi Alkon sisäisissä sosiaalisen median kanavissa, Skypessä ja Yammerissa.

”Heti ensimmäisestä päivästä lähtien minut on otettu avosylin vastaan”, sanoo Victor. Kollegoiden ohella opintielle tuotteiden maailman on auttanut Alkon oma tuoteaapinen ja pruuvitilaisuudet, joissa uusiin tuotteisiin tutustutaan.

Savukalalle kumppaneita

Mikä tuote sopisi savukalalle, on Sellon käytävillä kesällä useimmiten kuultu kysymys. Grilliherkuille kaivataan myös juomapareja. Näitä Victor neuvoo etsimään keskitäyteläisistä ja täyteläisistä viineistä. Myös roseeviinit ovat löytäneet tiensä espoolaisten ostoskoreihin.

”Roseet toimivat hyvin kesäisten makujen kanssa – erityisesti, jos vierastaa valkoviinien hapokkuutta”, vinkkaa Victor.

”Roseeviinejäkin löytyy joka makuun, mansikkaisista mineraalisiin vaihtoehtoihin”, hän täydentää. Roseen parina lautasella toimii vaikkapa kauden raaka-aineista kasattu yksinkertainen kesäinen salaatti.

Uutta perspektiiviä tuotteisiin ja yhtiöön

Ruoka ja juoma tulevat olemaan vahvassa roolissa Victorin elämässä myös jatkossa.

”Näen tuotteet eri tavalla kuin ennen. Oikeaan tilanteeseen ajatuksella valittu juomapari nostaa makukokemuksen eri tasolle”, hän avaa. Työ on antanut myös perspektiiviä Alkon yhteiskunnallisesta roolista. Yhtiössä tehdään runsaasti työtä vastuullisen palvelun ja erinomaisen asiakaskokemuksen eteen.

”Organisaatiossa panostetaan paljon siihen, että uusi työntekijä saadaan nopeasti sisäistämään yhtiön pelisäännöt. Aluksi tietoa ryöppysi runsaasti, mutta systematisoitu perehdyttäminen nopeutti uuden tiedon omaksumista.”