
Helppo juhannusmenu
Tämä helppo juhannusmenu valmistuu lähes kokonaisuudessaan grillissä. Pääruoaksi joko possua tai lohta - tai miksei molempia. Tee lisäksi erilaisia raikkaita kasviksia hölskypotuista grillattuun parsaan. Kesäiset kasvikset ja juurekset on lämpimässä keskikesän juhlassa ihan parasta.
Jälkiruoaksi tietysti mansikoita!
Juhannus on keskikesän juhla, jota vietetään kesäkuun lopussa kesäpäivänseisauksen tienoilla. Suomessa juhannus on myös yöttömän yön juhla, kun pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei laske lainkaan kesäpäivänseisauksena.
Juhannuksena kutsutaan usein perhettä tai ystäviä kylään ja nautitaan grillin antimista. Alkumaljaksi sopii esimerkiksi alkoholiton valkoviinispritz tai vaikka roseesangria.
Ihanaa juhannusta!