
Venetsialaisten helppo italialainen menu
Venetsialaisjuhlien menussa nautitaan kantarellipastasta, satokauden parhaista kasviksista ja italialaisista mauista. Katso myös juomasuositukset resepteille!
Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisjuhlia, jotka kulkevat paikkakunnasta riippuen myös nimellä huvilakauden päättäjäiset. Venetsialaisten juuret ovat Italiassa, ja sieltä onkin helppo poimia teema juhlien tarjoiluihin. Saapasmaan makujen lisäksi helpossa venetsialaismenussa maistuvat loppukesän satokausiherkut: kullankeltaiset kantarellit ja kesäkurpitsa. Pääruokana nautitaan tietysti pastaa.
Venetsialaiset ovat lähtöisin Venetsian karnevaaleista, joita juhlittiin ilotulitteiden valossa. Venetsialaisia pidetäänkin veden, tulen ja valon juhlana. Meren rannalla vietettävään juhlaan kuuluu usein runsaasti lyhtyjä ja kynttilöitä, nuotioita, jotka tuovat valoa elokuiseen iltaan. Suomessa venetsialaisten perinne elää vahvasti etenkin Länsi-Suomen ja Pohjanmaan rannikkokaupungeissa.
Lue täältä vinkkimme onnistuneiden venetsialaisten järjestämiseen!