Takaisin
Resepti

Porohampurilainen

Porohampurilainen

Porohampurilainen

30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Oletko kokeillut nyhtöporoa? Porohampurilainen syntyy nyhtöpossun tapaan poronkäristyksestä. Poroburgerin kumppaniksi sopii kevyehkö pinot noir -punaviini.

Juomasuositus

Saksassa Pinot Noir -rypälelajike tunnetaan myös nimellä Spätburgunder. Nämä saksalaiset kevyehköt punaviinit ovat aromeiltaan viehkeän metsäisiä, joten ne ovat nappivalinta poron ja puolukan liitolle. Valitse pinot noir -viini makutyypistä Marjaisa & raikas.

Porohampurilainen
Valmistusaineet
  • 8  kaupan valmista perunarieskaa

  • 480 g poronkäristyslihaa tai riistakäristystä

  • 3 rkl voita

  • 1 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 (150 g) suolakurkkua

  • 50 g juuressipsejä

  • 1 ruukku vesikrassia

Puolukkamajoneesi

  • 1 dl  puolukoita

  • 1/2 dl majoneesia

  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin poronkäristys. Laita jäinen poronkäristys pannulle matalalle lämmölle. Anna lihan sulaa ja erottele se haarukalla. Nosta lämpötilaa ja lisää voi. Ruskista liha ja lisää vesi. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Valmista puolukkamajoneesi. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää joukkoon majoneesi.

  3. Leikkaa suolakurkut pitkittäin neljään osaan.

  4. Lämmitä rieskat kuivalla paistinpannulla. Lisää pohjan päälle puolukkamajoneesia, poronkäristystä, sitten pari suolakurkkuviipaletta, juuressipsejä ja vesikrassia. Asettele kokonaisuudelle rieskan puolikkaasta kansi.


Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko