Katso resepti >
Kirpeä anjovis-kaprispasta
Väliruoaksi tarjoiltava anjovis-kaprispasta maistuu ihanasti pirskahtelevan kirpeän suolaiselta. Pasta on tarpeeksi kevyt ja sitä syödään vain vähän. Anjovis-kaprispastan päälle raastetaan ”köyhän miehen parmesaania” eli paistinpannulla pikaisesti paahdettua leipämurua. Kun raaka-aineita on vähän, pastan tulee olla laadukasta ja keitinveden riittävän suolaista. Keittoajan kanssa kannattaa olla tarkka, jotta pastan suutuntuma jää napakaksi. Muista italialainen muistisääntö täydellisen pastan keitolle: 100:10:1 = 100 g pastaa, 10 g suolaa (2 tl) ja 1 l vettä.
Rustiikin simppeli pasta-annos kaipaa rinnalleen valkoviinin, jossa on runsasta hedelmäisyyttä pyöristämään anjoviksen ja kaprismarjojen suolaisuutta. Etelä-Italian Apulian alueelta löytyy maukkaita valkoviinejä, joiden kypsä hedelmäisyys tekee niistä oivallisia valintoja mutkattomille pastaruoille.