Takaisin
Resepti

Appelsiini-kanapata

Gluteeniton

Appelsiini-kanapata

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Broilerin ja appelsiinin yhdistelmää ei vain voi olla rakastamatta! Hunaja ja kerma pehmentävät makua ja kurkuma tuo pataan kauniin keltaisen värin.

Juomasuositus

Pirteä & hedelmäinen -makutyypistä löydät makeanmaukkaalle appelsiini-kanapadalle raikastavan valkoviinin. Riesling-rypäle onkin tälle padalle nappivalinta. Viinissä kannattaa olla padan tavoin hieman makeutta, sekä hapokkuutta keventämään kokonaisuutta. Käännä katseesi Saksan Moselin klassikko-rieslingeihin.

Alkoholittomana vaihto­ehtona toimii hyvin viilennetty alkoholiton siideri.

Valmistusaineet
  • 600 g broilerin paistileikettä (4 kpl)

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 3 (350 g) sipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 (n. 500 g) bataatti

  • 1 chili

  • 1 tl kurkumaa

  • 2 rk tomaattisosetta

  • 2 tl suolaa

  • 2 (n. 500 g) appelsiinia

  • 3 rkl hunajaa

  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa broilerin paistileikkeet reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat paistinpannulla oliiviöljyssä ja nosta kannelliseen pataan.

  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi 3 x 3 cm -kokoisiksi paloiksi. Viipaloi chili.

  3. Kuullota sipuleita paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kurkuma, tomaattisose ja suola. Lisää pannulle myös bataatti ja paista muutama minuutti. Kaada pannun sisältö pataan ja huuhdo tilkalla vettä. Lisää pataan myös viipaloitu chili.

  4. Purista joukkoon kahden appelsiinin mehu. Jos haluat, voit myös leikata appelsiinit kalvottomiksi ja lisätä joukkoon paloina. Kuori tällöin appelsiini huolellisesti veitsellä niin, ettei mukaan jää yhtään valkoista – se tekee padan mausta karvaan.

  5. Lisää hunaja ja kerma. Sekoita pataa hieman ja laita kansi päälle. Anna padan hautua 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

VINKKI! Voit käyttää tavallisten appelsiinien sijasta myös veriappelsiineja.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström/Alko