Kalataco on tullut tunnetuksi kalifornialaisten omana tex-mex-herkkuna. Onkin aika luoda tacoista oma suomalaisversio: ahventaco!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Mehevän kasvisquesadillan täytteeseen käy lähes kaikki, mitä kaapista löytyy. Avokadon, mustapavun ja tomaatin makuyhdistelmä on mahtava.
Meksikolaisittain klassiset Quesadillat nautitaan tietysti pääosin maissista valmistetun raikkaan vaalean lagerin kanssa. Sujauta hyvin viilennettyyn olutpulloon limesiivu.
Quesadilloihin tarvitset:
6 tortillaa (ohje alla, mutta voit käyttää myös valmiita tortilloja)
6 dl cheddarjuustoraastetta
4 tomaattia hyvin ohuina siivuina
3 kypsää avokadoa viipaleina
1dl tuoretta korianteria silputtuna
1dl tuoretta basilikaa silputtuna
tomaattisalsaa (ohje alla)
mustapapukastiketta (ohje alla)
Tomaattisalsa (Pico de gallo):
5 (luomu)tomaattia
1 jalapeno
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku korianteria
1 1/2 rkl öljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Mustapapukastike Frijoles negros:
200 g käyttövalmiita mustia papuja
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
1/4 tuoretta chiliä
1 limen kuori raastettuna ja mehu
1 rkl öljyä
Tulinen kastike:
200 g ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
2–3 tippaa tabascoa
srirachaa maun mukaan
suolaa
mustapippuria myllystä
Tortillat (10 tortillaa):
2 dl durumvehnäjauhoja
3 dl maissijauhoja
1/2 tl suolaa
2 dl kuumaa vettä
½ dl öljyä
Tee tomaattisalsa: Halkaise tomaatit, poista siemenet ja sisukset, leikkaa tomaatinliha pieniksi kuutioiksi. Hienonna jalapeno, silppua sipulit ja korianteri sekaan. Sekoita öljy, sitruunan mehu ja mausteet keskenään ja kaada kuutioille. Anna maustua kylmässä tunti ennen tarjoilua.
Tee mustapapukastike: Huuhdo ja valuta pavut. Kuori sipulit, purista kynsi ja hienonna sipuli ja chili. Raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella öljyn kanssa kastikkeeksi, johon saa jäädä pieniä sattumia.
Tee tulinen kastike: Sekoita kerma tai jogurtti ja mausteet.
Leivo tortillat: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuuma vesi ja öljy, alusta taikinaksi. Leivo tangoksi ja leikkaa tanko kymmeneen osaan. Pyöritä palat pulliksi (lisää tarvittaessa jauhoja) ja kauli ohuiksi letuiksi. Paista letut kuumalla ja kuivalla pannulla kummaltakin puolelta ruskean pilkullisiksi.
Kokoa quesadillat: Levitä tortillojen toiselle laidalle tasaiseksi kerrokseksi juustoraastetta, avokado- ja tomaattiviipaleita sekä yrttejä. Taita toinen puoli päälle. Voitele tortillat öljyllä ja grillaa paistinpannulla liedellä pari minuuttia molemmilta puolilta, kunnes pinta on saanut hiukan väriä ja juusto alkaa sulaa.
Tarjoa quesadillat tuoretomaattisalsan, mustapapu- ja tulisen kastikkeen kanssa.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström/Alko