Takaisin
Resepti

Banoffee

Kasvisruokavalio

Banoffee

Kasvisruokavalio
20 min
6 hlö
20 min
6 hlö

Banoffee on alkujaan englantilainen jälkiruoka, jossa on aineksina, kyllä vain, banaania ja toffeeta.

Juomasuositus

Tummalle vehnäoluelle tyypilliset aromit eli makeahko maltaisuus, sitruksisuus ja banaanisuus komppaavat upeasti tuhdin jälkiruoan makuja.

Alkoholiton vaalea vehnäolut tai tumma lager sopivat myös banoffeen pariksi.

Valmistusaineet
  • 12 (180 g) digestive-keksiä

  • 1 prk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä

  • 2 banaania

  • 2 dl vispikermaa

  • 1 dl suolapähkinöitä

  • 50 g maitosuklaata

Valmistusohjeet
  1. Murustele keksit kuuden lasin pohjalle. Lisää päälle karamellisoitua maitotiivistettä.

  2. Kuori ja viipaloi banaanit ja lisää ne laseihin.

  3. Vaahdota vispikerma ja jaa se laseihin.

  4. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä ja maitosuklaarouhetta.

 Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström