Takaisin
Resepti

Bataattilaatikko vaahtokarkeilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Bataattilaatikko vaahtokarkeilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain etelävaltioista peräisin oleva herkku, jota paikalliset syövät tyypillisesti kiitospäivänä. Kirsi Alm-Siiran mukaan suolaisenmakeaa laatikkoa voi syödä ympäri vuoden niin jouluna kuin juhannuksena.

Juomasuositus

Tarjoa makean, yhdysvaltalaisen syvän etelän klassikkoherkun kanssa lempeä & makeahko -makutyypin roseekuohuviiniä. Makeampi, herkullisen pinkki kuohuviini ei jää bataattilaatikon jalkoihin, ja juoman kuplat ja marjaisuus keventävät kokonaisuutta.

Valmistusaineet
  • 1 kg bataattia

  • 0,75 kuppia fariinisokeria

  • 0,25 kuppia voita

  • 0,5 rkl vaniljasokeria

  • 0,5 kuppia pekaanipähkinöitä murskattuna

  • 2 kuppia vaahtokarkkeja 

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja leikkaa bataatit pienemmiksi lohkoiksi. Keitä bataatteja kattilassa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Soseuta lohkot.

  2. Voitele uunivuoka ja kaada soseutetut bataatit joukkoon. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään ja lisää vuokaan.

  3. Sirottele päälle pekaanipähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

HUOM! Amerikkalainen kuppi (cup) mittayksikkönä = 2,4 dl.

Resepti Kirsi Alm-Siira, kuva Iiro Immonen, juomasuositus Anri Lindström/Alko