Takaisin
Resepti

BBQ-jättikatkaravut grillissä

Gluteeniton
Laktoositon

BBQ-jättikatkaravut grillissä

Gluteeniton
Laktoositon
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Dippaile BBQ-maustettuja katkaravunpyrstöjä täyteläisessä maapähkinäkastikkeessa. Kastike kannattaa valmistaa jääkaappiin maustumaan hyvissä ajoin.

Juomasuositus

Kuumassa grillissä paahdetut, makeansuolaisen maapähkinäkastikkeen kanssa dippailtavat jättiravut kaipaavat lasiin raikasta valkoviiniä. Valitse pirteä & hedelmäinen -makutyypistä uuden maailman limettinen riesling esimerkiksi Chilestä.

Valmistusaineet
  • 300 g raakoja, kuorittuja jättikatkaravun tai tiikeriravun pyrstöjä

  • 1 rkl öljyä

  • 2 tl BBQ-rub-mausteseosta

  • 1 sitruunan mehu

  • grillivartaita

Maapähkinäkastike:

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 dl sileää maapähkinävoita

  • 1 dl kookosmaitoa

  • 2 rkl soijaa

  • 2 rkl limenmehua

  • 1 rkl chilikastiketta

  • 2 tl worcestershire-kastiketta

  • sokeria, suolaa

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin maapähkinäkastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua dippailtavaksi, lisää tilkka vettä tai kookosmaitoa, kunnes kastike on sopivan notkeaa. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla tai lisätilkalla limetinmehua.

  2. Taputtele sulatetut ravunpyrstöt kuivaksi talouspaperilla. Sekoita öljy ja BBQ-mausteseos kulhossa. Sekoita joukkoon ravunpyrstöt. Pistele mausteöljyssä pyöräytetyt pyrstöt varrastikkuihin. Grillaa välillä käännellen noin 3–5 minuuttia. Purista päälle sitruunanmehua. Dippaile maapähkinäkastikkeen kanssa.

Tärkein neuvo grillaajalle: kypsennä äyriäisiä kuumassa grillissä vain sen aikaa, ettei liha ole enää läpikuultavaa. Näin äyriäiset pysyvät mehevinä.

Vinkki! Grillaa lisukkeeksi mietoja pimientos de padron -paprikoita.

Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista Juomasuositus Anri Lindström