Takaisin
Resepti

BBQ-kana

Gluteeniton
Laktoositon

BBQ-kana

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Lempeästi tulinen BBQ-kastike sopii broilerin, lampaan ja possun marinoimiseen. Anna lihan maustua marinadissa riittävän pitkään, jotta maku imeytyy kunnolla ja tekee lihasta mureaa.

Juomasuositus

BBQ-tunnelman takaa raikas kylmä olut. Tarjoa klassiseen tyyliin yhdysvaltalaista IPA-olutta, johon aromihumalat tuovat sävyjä trooppisista hedelmistä ja sitruksista. Voimakkaampi humalointi tuo hyvää ryhdikkyyttä BBQ-kastikkeella silatulle kanalle.

Valmistusaineet
  • 500 g broilerin paistileikkeitä

Marinadi

  • 1 pieni keltasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 pieni chili

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 4 rkl öljyä

  • 1 dl tomaattipyreetä

  • 2 dl valkoviiniä

  • 1 dl fariinisokeria

  • 0,5 tl jauhettua juustokuminaa

  • 1 dl soijaa

  • 0,5 dl worcestershirekastiketta

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenkodat ja kalvot, ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaattipyree. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää kattilaan chilit, inkivääriraaste, valkoviini, fariinisokeri ja juustokumina. Keitä miedolla lämmöllä poristen 5 minuuttia.

  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää soija sekä worcestershirekastike. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa ja sokeria. Nosta lihat maustumaan marinadin joukkoon vähintään 12 tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.

  4. Ota grillattava liha puolisen tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pyyhkäise marinadia lihan pinnalta. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Valele pinnalle kevyesti marinadia kypsentämisen alkuvaiheessa.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko