Takaisin
Resepti

Paistetut briepäärynät: herkkuja briejuustosta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Paistetut briepäärynät: herkkuja briejuustosta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
10 min
2 hlö
10 min
2 hlö
Päärynä ja briejuusto muodostavat ihanan parin. Sipaus hunajaa kruunaa paahdetut briepäärynät.
Juomasuositus

Ranskalaisten brie- ja camembert -tyylisten valkohomejuustojen kanssa klassinen juomapari on laadukas, aidosta omenamehusta valmistettu siideri. Esim. Lounais-Ranskan Normandia ja Bretagne ovat molemmat tunnettuja herkullisista siidereistään.

Valmistusaineet
  • 2 pientä päärynää

  • 1 rkl voita

  • 1 rkl ruokosokeria

  • 125 g briejuustoa

  • Timjamia koristeluun

Valmistusohjeet
  1. Halkaise päärynät ja koverra lusikalla siemenkota pois. Kuivaa pinta paperilla ja paista voissa kuumalla pannulla leikkuupinta alaspäin, kunnes päärynät ovat saaneet väriä pintaan. Käännä ja paista vielä hetki. Lisää lopuksi ruokosokeri.

  2. Nosta päärynä tarjoiluastiaan ja leikkaa päälle reilu pala brie­juustoa. Koristele timjamilla. Tarjoile heti.


 

Resepti Mika Rampa kuvat Johanna Myllymäki