Takaisin
Resepti

Bruschetta

Kasvisruokavalio

Bruschetta

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Bruschettassa maistuu häivähdys valkosipulia, joka yhdistyy herkullisesti kirsikkatomaatteihin, punasipuliin ja basilikaan. Nam!

Juomasuositus

Tuore tomaatti kaipaa seurakseen hedelmäisen raikasta viiniä. Tuore tomaatti on hapokas, joten juomassakin tulisi olla runsaasti happoja. Bruschettan kaltaisille tuoretomaattisille ruoille sopivatkin raikkaan hapokkaat ja hedelmäiset valko-, rosee- ja kuohuviinit. Kokeile lasissa vaikka hedelmäistä roseeproseccoa.  

Valmistusaineet
  • 300 g patonkia 

  • 1–2 rkl oliiviöljyä 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 250 g kirsikkatomaatteja 

  • 1 punasipuli 

  • 1/2 rku basilikaa 

  • 2 tl balsamicoa 

  • sormisuolaa 

  • mustapippuria rouhittuna  

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi patonki vinottain noin 8 viipaleeseen. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta leiville oliiviöljyä ja paista 225-asteessa 5–10 minuuttia tai kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä. Hiero valkosipulinkynttä kevyesti leipien pintaan.

  2. Viipaloi kirsikkatomaatit, hienonna punasipuli ja basilikan lehdet, lisää balsamico.

  3. Lusikoi täytettä leiville ja rouhi pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Koristele halutessasi basilikanlehdillä. 

Vinkki: Voit paistaa patonkiviipaleet rapeiksi myös pannulla oliiviöljyssä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko