Takaisin
Resepti

Cannolit marsala-aprikoositahnalla

Kasvisruokavalio

Cannolit marsala-aprikoositahnalla

Kasvisruokavalio
60+ min
10 hlö
60+ min
10 hlö

Helpot ja ihanan rapeat cannolit paistetaan uunissa ja muotoillaan esimerkiksi viinipullonkaulan päällä rullaksi, erillistä cannoli-muottia ei tässä ohjeessa tarvita. Täytteessä maistuvat ihanat marsalaviinissä marinoituneet aprikoosit ja kermainen ricotta.

Juomasuositus

Marsala on Sisiliasta kotoisin oleva väkevöity viini. Marsalaa valmistetaan eri makeusasteissa kuivasta makeaan, ja sille tyypillisiä aromeja ovat kuivahedelmät ja hento hapokkuus. Valitse rapeantäyteläisten cannolien seuraan makea marsala. Tarjoile viini viilennettynä.

Valmistusaineet

12 kpl

  • 100 g huoneenlämpöistä voita

  • 1,5 dl sokeria

  • 1 kananmuna

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 3 rkl kaakaojuomajauhetta

Täyte:

  • 100 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja

  • 0,5 dl marsalaviiniä

  • 100 g ricotta-juustoa

  • 3 rkl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl kuohukermaa

Pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohjeet
  1. Hienonna täytteeseen tulevat aprikoosit ja sekoita marsalaviinin joukkoon. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat cannoli-rullat.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään, lisää taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

  3. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

  4. Jaa taikina 12 palaan. Painele neljä palaa ympyröiksi (halkaisija noin 7 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kiepauta keksipohjat heti paistamisen jälkeen puhtaan metallitangon (halkaisija 2,5 cm) tai viinipullon kaulan ympärille. Anna jäähtyä kovaksi rullaksi.

  5. Paista ja muotoile näin kaikki keksipohjat.

  6. Valmista täyte. Sekoita ricotta-juuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita ricottan joukkoon. Lisää marinoituneet aprikoosit. Lusikoi täyte pursotinpussiin. Pursota täytettä cannoli-rullien sisälle. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile heti, etteivät keksipohjat ehdi pehmetä.

Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko