Takaisin
Resepti

Ceviche

Gluteeniton
Laktoositon

Ceviche

Gluteeniton
Laktoositon
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Sähäkkä chileläinen ceviche on simppeli annos. Kalat ovat pienehköinä paloina ja kypsentävässä liemessä käytetään sekä limeä että greippiä. Mausteena käytetään korianteria ja haluttaessa myös minttua, tuoretta chiliä ja paprikaa. 

Juomasuositus

Etelä-Amerikasta kotoisin oleva ceviche saa seuraa chileläisestä sauvignon blanc -viinistä. Sen runsaan aromikas limettisyys ja yrttisyys komppaa kauniisti cevichen samankaltaista aromimaailmaa. Makutyyppi: Vivahteikas & ryhdikäs.

Valmistusaineet
  • 500 g kuhafileetä (nahatonta)

  • 4 limettiä

  • 1 greippi

  • 1/2 chiliä

  • 1/2 dl tuoretta minttua

  • 1/2 dl tuoretta korianteria

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
  1. Kuivaa kalan pinta. Poista fileestä v-kirjaimen muotoinen viipale ruotojen kohdalta. Leikkaa kala noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi.

  2. Purista limettien ja greipin mehu siivilän kautta isoon kulhoon. Laita kalat mehun joukkoon marinoitumaan. Varmista, että kalat ovat kokonaan mehun peitossa. Peitä kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin 30–45 minuutiksi.

  3. Valuta kalapalat siivilässä ja siirrä takaisin kulhoon.

  4. Hienonna chili, minttu ja korianteri. Lisää ne cevichen joukkoon ja anna marinoitua vielä 10 minuuttia. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

 

VINKKI! Jos kala on pyydetty järvestä, se kannattaa loisvaaran vuoksi pakastaa ennen valmistusta.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko