Takaisin
Resepti

Ceviche kasviksista: Mustapapuceviche salaattitacoilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Ceviche kasviksista: Mustapapuceviche salaattitacoilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Tässä herkullisessa alkuruoassa cevicheliemi, mustapavut, avokado ja nektariini tulistuvat louisianalaisesta chilikastikkeesta. Valmista mustapapuceviche jääkaappiin maustumaan pari tuntia ennen tarjoilua, jotta kirpeän, tulisen, makean ja suolaisen maut sulautuvat sopuisaksi.

Juomasuositus

Sameat belgialaistyyliset witbier-vehnäoluet sointuvat kauniisti cevichen maustemaailmaan. Witbierit maustetaan useimmiten korianterinsiemenillä ja appelsiininkuorella, joten makujen liitto on täydellinen.

Valmistusaineet
  • 1 prk (280 g) mustapapuja suolaliemessä

  • 1 nektariini

  • 1 avokado

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 punainen chili

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 2 rkl limenmehua

  • 1 rkl sokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 dl hienonnettua minttua

Louisianakastike:

  • 1 dl majoneesia

  • 2 tl louisiana hot sauce -kastiketta tai tabascoa

  • 2 rkl limetinmehua

Lisäksi:

  • 2 pientä sydänsalaattia tai
1 cosmopolitan salaatti

  • 1 dl raastettua parmesaania tai manchegoa

Valmistusohjeet
  1. Kaada pavut lävikköön, huuhtele 
kylmällä vedellä ja valuta.

  2. Pese nektariini, leikkaa puoliksi, poista kivi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle, leikkaa kuutioiksi.

  3. Kuori ja hienonna punasipuli ja valko­sipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja 
poista siemenet, leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  4. Sekoita kulhossa sitruunan- ja limen­mehut. Lisää sokeri, suola ja oliiviöljy. Sekoita joukkoon mustapavut, nektariinikuutiot, avokadot, punasipulit, valkosipulit ja chilit. Hienonna minttu ja lisää papucevichen joukkoon.

  5. Huuhtele salaatinlehdet ja revi laakealle vadille. Sekoita lousianakastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Nostele salaatin päälle ­papucevicheä. Valuta päälle kastiketta. Raasta pinnalle reilusti parmesaania.

Vinkki! Halutessasi voit korvata mustapavut kypsennetyllä vihreällä tankoparsalla.

Vinkki! Jos haluat alkuruoasta täysin vegaanisen, korvaa tavallinen majoneesi vegaanimajoneesilla ja juusto vegaanisella parmesaanilla.

Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista Juomasuositus Anri Lindström