Takaisin
Resepti

Completo-hot dog

Completo-hot dog

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Chileläinen hotdog, completo, on kunnon överihodari, ateria jo itsessään. Iso sämpylä on täytetty muun muassa tomaatilla, avokadolla ja majoneesilla. Mukaan voi lisätä myös hapankaalia, juustoa tai chilikastiketta, jos päälle vielä mahtuu. Completon syöminen siististi on palkinnon arvoinen suoritus!

Juomasuositus

”Överihodari” taltutetaan raikkaan rapsakalla IPA-oluella, jonka runsas aromihumalointi tuo lisäsävyjä kokonaisuuteen. IPA­-oluita löytyy myös alkoholittomana vaihtoehtona.

Valmistusaineet
  • 1 avokado

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl limetin mehua

  • 1/4 tl suolaa

  • 4 (280 g) raakamakkaraa

  • 4 hot dog -sämpylää

  • 100 g hapankaalia

  • 1 dl majoneesia

  • 100 g kirsikkatomaatteja hienonnettuina

  • 1/2 ruukkua korianteria

  • 1 dl paahdettua sipulia

Valmistusohjeet
  1. Valmista avokadotahna. Halkaise avokado ja poista siemen. Lusikoi sisus tehosekoittimeen. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, limetin mehu ja suola. Soseuta tasaiseksi.

  2. Paista raakamakkarat paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä hot dog -sämpylät avattuina kuivalla pannulla.

  3. Lisää jokaiseen sämpylään hapankaalia ja sitten paistetut raakamakkarat. Lisää avokadotahna, majoneesi, hienonnetut kirsikkatomaatit ja korianteri. Viimeistele paahdetulla sipulilla.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko