Takaisin
Resepti

Fenkoli-appelsiinisalaatti ja täysjyväsinappivinaigrette

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Fenkoli-appelsiinisalaatti ja täysjyväsinappivinaigrette

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Täysjyväsinapista sekoitettu vinaigrette maustaa salaatin herkulliseksi. Leikkaa fenkolit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, jolloin kastike hieman pehmentää rapeaa fenkolia.

Juomasuositus

Alto Adigen alue Pohjois-Italian Alppien kupeessa sekä Koillis-Italian Friuli-Venezia Giulia tuottavat raikkaita ja vivahteikkaita valkoviinejä Sauvignon Blanc -rypäleestä. Lajikkeelle tyypillinen yrttisyys korostaa upeasti fenkolin tuomia aniksisia aromeja peittämättä appelsiinin raikasta hedelmäisyyttä.

Valmistusaineet

4 annosta

  • 1 iso fenkoli

  • 2 appelsiinia

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 l rucolanlehtiä

Täysjyväsinappivinaigrette:

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl viinietikkaa

  • 1 rkl täysjyväsinappia

  • 1 tl sokeria

Valmistusohjeet
  1. Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kuori appelsiinit. Leikkaa appelsiininlohkot valkoisten kalvojen välistä, jolloin saat kalvottomia lohkoja.

  3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhtele ja kuivaa rucolanlehdet. Levitä salaattiainekset laakealle tarjoiluvadille.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatin joukkoon.

Vinkki! Voit tarjoilla pienen fenkoli-appelsiinisalaatin italialaisittain myös pääruoan päätteeksi.

Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko