Takaisin
Resepti

Parsa-focaccia

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Parsa-focaccia

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
9 hlö
60+ min
9 hlö

Mitä löysempi taikina, sitä parempi leipä. Muhevassa ja rasvaisessa focacciassa maistuvat kevät, parsa ja artisokka.

Juomasuositus

Focaccian kanssa maistuvat pirteät ja hedelmäiset viinit Italiasta. Tarjoa focaccia mutkattoman proseccolasillisen kaverina tai hyvin viilennetyn pinot grigion kanssa.

Valmistusaineet
  • 25 g tuorehiivaa

  • 3 dl vettä

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia vegaaniseen versioon)

  • 1 tl suolaa

  • noin 7 dl vehnäjauhoja

Päälle:

  • 3/4 dl oliiviöljyä

  • 2 tl sormisuolaa

  • 10 kirsikkatomaattia 

  • 100 g latva-artisokkaa (valutettu paino)

  • 5 vihreää parsaa

Valmistusohjeet
  1. Liuota hiiva haaleaan veteen ja sekoita siihen oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan. Alusta taikinaa noin viisi minuuttia sitkon muodostamiseksi ja kohota liinan alla huoneenlämmössä 40 minuuttia. 

  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja taputtele neliöksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille puolet öljystä ja 1 tl suolaa. Siirrä taikina öljylle, levitä käsin pellin kokoiseksi ja kohota leipää 40 minuuttia.

  3. Paina sormilla leivän pintaan kuoppia, valuta leivälle loput oliiviöljystä ja ripottele päälle 1 tl suolaa. Puolita pestyt ja kuivatut tomaatit, artisokat ja parsat ja paina puolikkaat kevyesti leivän pintaan. Paista leipää 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Nauti lämpimänä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna