Olutmarinoidut sipulirenkaat sopivat mainiosti oluen kanssa naposteltavaksi. Olutdippi kruunaa herkkuhetken.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Joskus simppelit asiat ovat niitä parhaita, kuten esimerkiksi nämä suolalla ja pippurilla maustetut, pikaisesti öljyssä friteeratut mustekalat.
2 puhdistettua kalmari-mustekalaa (pakastealtaasta)
1 dl perunajauhoja
2–3 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sormisuolaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Tarjoiluun:
majoneesia, limetti- tai sitruunalohkoja
Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa mustekala renkaiksi tai suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Leikkaa suorakaidepaloihin terävällä veitsellä ruudukkoa.
Mausta perunajauhot pippurilla, suolalla ja chilillä. Kierittele mustekalapalat kevyesti seoksessa.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeassa kattilassa tai vokissa. Käytä paistolämpömittaria tai testaa oikea lämpötila leipäpalalla. Jos leipä alkaa ruskistua heti, öljy on sopivan lämpöistä. Paista mustekalat muutamassa erässä, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille hetkeksi valumaan.
Tarjoa majoneesin kanssa. Voit halutessasi maustaa majoneesin raastetulla sitruunankuorella tai Sriracha-chilikastikkeella.
Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen