Takaisin
Resepti

Friteeratut mustekalarenkaat salt & pepper calamari

Gluteeniton
Laktoositon

Friteeratut mustekalarenkaat salt & pepper calamari

Gluteeniton
Laktoositon
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Joskus simppelit asiat ovat niitä parhaita, kuten esimerkiksi nämä suolalla ja pippurilla maustetut, pikaisesti öljyssä friteeratut mustekalat.

Valmistusaineet
  • 2 puhdistettua kalmari-mustekalaa (pakastealtaasta)

  • 1 dl perunajauhoja

  • 2–3 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 tl sormisuolaa

  • muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

  • Paistamiseen: rypsiöljyä

Tarjoiluun:

  • majoneesia, limetti- tai sitruunalohkoja

Valmistusohjeet
  1. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa mustekala renkaiksi tai suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Leikkaa suorakaidepaloihin terävällä veitsellä ruudukkoa.

  2. Mausta perunajauhot pippurilla, suolalla ja chilillä. Kierittele mustekalapalat kevyesti seoksessa.

  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeassa kattilassa tai vokissa. Käytä paistolämpömittaria tai testaa oikea lämpötila leipäpalalla. Jos leipä alkaa ruskistua heti, öljy on sopivan lämpöistä. Paista mustekalat muutamassa erässä, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille hetkeksi valumaan.

  4. Tarjoa majoneesin kanssa. Voit halutessasi maustaa majoneesin raastetulla sitruunankuorella tai Sriracha-chilikastikkeella.

Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen