Takaisin
Resepti

Glögi spritz

Glögi spritz

4 hlö
4 hlö

Jäinen glögi spritz -drinkki tuo pirskahtelevaa vaihtelua glögikauteen.

Valmista glögijää jo edellisenä päivänä. Lohko jää laseihin, koristele annos kanelilla ja tähtianiksella ja kaada päälle kuohuvaa. Mausteisen raikkaan juoman voi tehdä myös alkoholittomana.

Valmistusaineet
  • 2 cm pala inkivääriä  

  • 1 sitruunan kuori   

  • ½ dl sitruunanmehua  

  • 2 dl puolukkatäysmehua  

  • 3 dl vettä  

  • ½ dl fariinisokeria  

  • 2 kanelitankoa  

  • 10 kokonaista neilikkaa  

  • 3 tähtianista 

Tarjoiluun  

  • ½ pulloaproseccoa 

  • 4 kanelitankoa, 4 tähtianista  

  • 1 sitruunan kuori  

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 5 min. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.   

  2. Kaada jäähtynyt juoma suorakaiteen muotoiseen pakastuksen kestävään vuokaan (esim. leipävuokaan). Nosta vuoka pakastimeen ja pakasta yön yli.  

  3. Lohko jäätä laseihin ja koristele kanelitangolla, tähtianiksella ja sitruunankuorisuikaleella. Kaada päälle runsaan hedelmäistä kuohuviiniä, esimerkiksi italialaista proseccoa. Alkoholittoman version saat lisäämällä proseccon sijaan tonic-vettä.

Tiesitkö? Alun perin spritz on tarkoittanut juomasekoitusta, jossa on kolme ainesosaa: proseccon lisäksi katkero tai likööri sekä soodavesi. Nyttemmin nimeä spritz käytetään yleisnimenä kaikille viinipohjaisille pirskahteleville juomille. Spritzer on taas perinteinen valkoviinin ja soodaveden sekoitus.

 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström