-
Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 5 min. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.
-
Kaada jäähtynyt juoma suorakaiteen muotoiseen pakastuksen kestävään vuokaan (esim. leipävuokaan). Nosta vuoka pakastimeen ja pakasta yön yli.
-
Lohko jäätä laseihin ja koristele kanelitangolla, tähtianiksella ja sitruunankuorisuikaleella. Kaada päälle runsaan hedelmäistä kuohuviiniä, esimerkiksi italialaista proseccoa. Alkoholittoman version saat lisäämällä proseccon sijaan tonic-vettä.
Tiesitkö? Alun perin spritz on tarkoittanut juomasekoitusta, jossa on kolme ainesosaa: proseccon lisäksi katkero tai likööri sekä soodavesi. Nyttemmin nimeä spritz käytetään yleisnimenä kaikille viinipohjaisille pirskahteleville juomille. Spritzer on taas perinteinen valkoviinin ja soodaveden sekoitus.
Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström