Takaisin
Resepti

Glögikakku

Kasvisruokavalio

Glögikakku

Kasvisruokavalio
4+ tuntia
10 hlö
4+ tuntia
10 hlö

Pikkujoulujen kaunein kakku hehkuu joulun väreissä ja korkkaa viimeistään glögikauden. Upea glögikiille maustaa samettisen pehmeän täytteen.

Juomasuositus

Valmista glögikakun juomakumppaniksi Glögicocktail: kaada kuohuviinilasin pohjalle 3 cl glögitiivistettä. Täytä lasi kuohuviinillä. Koristele cocktail appelsiininkuorisuikaleella, johon voit painaa muutaman kokonaisen neilikan. Tai tarjoa kakun kanssa puolikuivaa roseekuohuviiniä. Joulun mausteet sopivat myös hyvin portviinien kanssa, joista kannattaa valita kevyemmän tyylinen ruby tai trendikäs rosee.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 150 g pipareita

  • 50 g voita

Täyte:

  • 4 liivatelehteä

  • 2 dl vispikermaa

  • 200 g maustettua rahkaa (luumu-kaneli)

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 dl tomusokeria

  • 2 rkl (luomu) appelsiinin kuoriraastetta

  • 2 rkl appelsiinimehua

Kiille:

  • 3 liivatelehteä

  • 2 dl valmista glögiä tai

  • 1 1/2 dl glögitiivistettä + 1/2 dl vettä


Koristeluun:

  • kukkia, karamelleja, nonparelleja

Valmistusohjeet
  1. Murskaa piparkakut ja sulata voi sekaan. Painele seos halkaisijaltaan 18–20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkaan. Hämmennä joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Mausta appelsiinin kuoriraasteella.

  3. Kuumenna mehu kiehuvaksi, puristele liivatteista vesi pois ja sulata appelsiinimehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten vaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia. 

  4. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Jos käytät glögitiivistettä, sekoita tiiviste ja vesi. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet kuumaan glögiin. Lisää joukkoon loput glögistä. Kaada seos hyytyneen kakun pinnalle ja hyydytä kylmässä noin tunti.

  5. Koristele valkoisilla kukilla, toffeekarkeilla ja nonparelleilla.

 

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström/Alko