Takaisin
Resepti

Gluteeniton sipulipiirakka sopii täyteläisten makujen ystävälle

Gluteeniton sipulipiirakka sopii täyteläisten makujen ystävälle

60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö
Gluteeniton sipulipiirakka sopii täyteläisten makujen ystävälle. Piirakan muheva maku syntyy punasipulista, jonka makumaailmaa tumma olut täydentää.
Juomasuositus

Sipulisen piirakan kaveriksi sopii parhaiten reseptissäkin käytettävä olut. Tumman lagerin pyöreä maltaisuus sointuu kauniisti karamellisoidun sipulin makeaan aromimaailmaan.




Valmistusaineet
  • Pohja:
  • 100 g margariinia

  • 3 dl tattarijauhoja

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 dl tummaa lager-olutta (gluteeniton)

  • Täyte:

  • 100 g pinjansiemeniä

  • 1 pieni valkosipulinkynsi

  • 1 rku viinisuolaheinää

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1/4 tl suolaa

  • 3 (400 g) isoa punasipulia

  • 2 rkl öljyä

  • 3 rkl ruokosokeria

  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 dl tummaa lager-olutta (gluteeniton)

  • Koristeeksi:

  • Viinisuolaheinää

  • (Paahdettua pinjansiementä)

 

Valmistusohjeet
  1. Nypi huoneenlämpöinen margariini, tattarijauhot ja suola keskenään. Lisää lopuksi olut ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 6 osaan ja painele se piirasvuokiin. Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ota 1 rkl sivuun koristelua varten. Siirrä pinjansiemenet tehosekoittimeen ja lisää joukkoon valkosipuli, viini­suolaheinä, oliiviöljy ja suola. Säästä viinisuolaheinän varret piirakoiden koristeluun.

  3. Kuori sipulit ja leikkaa ne noin 2 cm paksuiksi kiekoiksi. Paista sipuliviipaleita pannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Lisää pannulle ruokosokeri, timjami, suola ja olut. Jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat lähes kypsiä ja olut on keittynyt kasaan.

  4. Lisää pinjansiementahna paistetun pohjan päälle. Nosta sipulit piirakkavuokiin. Lusikoi pinnalle pannulle jäänyttä kastiketta.

  5. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 min.

  6. Koristele viinisuolaheinällä ja hienonnetuilla pinjansiemenillä.


 

Seuraksi sopii raikas vihersalaatti.

Kuvan piirakat on tehty pieniin (Ø 10 cm) vuokiin, mutta ohje sopii tehtäväksi myös yhdessä isossa (Ø 27 cm) vuoassa.

 

Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki