-
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
-
Sekoita suola ja sokeri. Ota leivinpaperista iso pala pöydälle. Ripottele hieman suolaa leivinpaperin päälle ja nosta filee suolan päälle nahkapuoli alaspäin. Ripota loput seoksesta kalan pinnalle. Lisää tilli varsineen kalan päälle.
-
Kääri leivinpaperiin. Laita vielä muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1–2 vrk. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi terävällä fileerausveitsellä.
Graavilohen maustamisvinkit
Omena-inkiväärigraavilohi: Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena ja 1 omena viipaleina. Pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin. Anna maustua ohjeen mukaan.
Appelsiini-rosépippurilohi: Valmista graavilohi ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja lisää lohen pinnalle 2 tl kevyesti murskattuja rosépippureita ja yksi viipaloitu luomu appelsiini. Pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin. Annan maustua ohjeen mukaan.
Piparjuuri-sitruunalohi: Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 1 rkl raastettua piparjuurta ja 2 tl raastettua luomu sitruunan kuorta. Pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin. Anna maustua ohjeen mukaan.
Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki