Takaisin
Resepti

Granaattiomena-pomelo-fetasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Granaattiomena-pomelo-fetasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Granaattiomena-pomelo-fetasalaatti on raikas lisuke ja herkullinen sellaisenaankin.

Juomasuositus

Granaattiomena-pomelo-fetasalaatin kanssa maistuu pirteä ja hedelmäinen, kypsän sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen chardonnay Australiasta. Myös yrttisen humalainen ja trooppinen yhdysvaltalainen IPA toimii mainiosti. 

Valmistusaineet
  • 0,5 pomelo 

  • 2 veri- tai tavallista appelsiinia

  • 300 g fetaa palana

  • 1 granaattiomenan siemenet

  • 4 rkl paahdettuja pähkinöitä tai manteleita

  • 1 dl (thai)basilikanlehtiä (voit korvata osan mintulla)

Kastike:

  • 0,5 pieni punasipuli

  • 2 rkl sitruunamehua

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä 

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta

  • 4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se maustumaan sitruunamehuun noin 5 minuutiksi. Lisää suola, mustapippuri, hunaja, appelsiininkuori ja öljy.

  2. Leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi. Laita ne tarjoiluvadille. Murustele päälle feta. Valuta kastiketta. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja pähkinät. Viimeistele yrteillä.

Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen