Takaisin
Resepti

Grillattu parsa ja vesikrassikreemi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Grillattu parsa ja vesikrassikreemi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Grillattu parsa on grillikauden hienostunein alkupala tai lisuke, ja grillaus on helpoin tapa valmistaa se. Viimeistele parsa-annos raikkaalla vesikrassikreemillä.

Juomasuositus

Rapsakan raikas pils toimii hienosti grillatun parsan kanssa. Vesikrassin pippuriseen yrttisyyteen natsaa myös sauvignon blancin vihreä herukkaisuus.

Valmistusaineet
  • 1 nippu (noin 450-500 g) tuoretta parsaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • suolaa

Vesikrassikreemi:

  • 1 rasia tai ruukku vesikrassia

  • kourallinen lehtipersiljaa

  • 0,5 dl öljyä

  • 1/2 sitruunan mehu

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tai napsauta sormin parsan puumainen tyviosa pois. Kuori parsat tarvittaessa nupusta alaspäin parsan- tai perunakuorimaveitsellä. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan. Sivele parsat kevyesti oliiviöljyllä.

  2. Grillaa parsoja kohtalaisella lämmöllä noin kolme minuuttia per puoli, riippuen parsojen paksuudesta. Anna parsojen jäädä hieman rapsakoiksi. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta valmiit parsat suolalla ja tarjoa raikkaan vesikrassikreemin kanssa.

  3. Vesikrassikreemi: Pyöräytä yrtit öljyn ja sitruunamehun kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tuorejuusto. Mausta kreemi ripauksella suolaa.


Resepti Leena Kalliokoski Kuva Otavamedia Juomasuositukset: Taina Vilkuna