Takaisin
Resepti

Grillattu, ponzulla maustettu possunfilee

Gluteeniton

Grillattu, ponzulla maustettu possunfilee

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Mausta possu japanilaisella ponzu-kastikkeella juuri sopivan eksoottiseksi. Possun kanssa tarjotaan grillatusta ananaksesta valmistettua salsaa, joka on kastikkeen ja lisäkkeen suloinen risteytys.

Juomasuositus

Valitse aito omenasiideri joko Englannista tai Suomesta. Niiden runsas hedelmäisyys sopii täydellisesti possun, ponzun ja ananaksen herkkutrioon. Valkoviineistä puolikuiva Alsacen riesling on hyväksi havaittu possu­ruokien kaveri. Punaviinin ystävä tarjoaa hedelmäisen possun kanssa muhevaa jenkki-zinfandelia pienellä makealla vivahteella.

Valmistusaineet
  • 1 possunfilee

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1,5 dl ponzu-kastiketta (kaupan valmista tai itse tehtyä, ohje alla)

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Ponzu-kastike:

  • 1,5 dl vastapuristettua sitruunamehua

  • 1,5 dl soijaa

  • 4 rkl riisiviinietikkaa

  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun:

  • chilillä maustettua majoneesia, ananassalsaa ja keitettyä riisiä

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa liha suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ponzun ja pippurin kanssa. Laita liha marinoitumaan seokseen yön yli.

  2. Pyyhi liha marinadista. Tikuta varrastikkuihin. Paista grillissä käännellen kypsäksi.

  3. Tee ponzu-kastike: Yhdistä kaikki aineet. Käytä puolet marinadiin. Laita loppu kastike viileään odottamaan tarjoilua.
  4. Tarjoa grillattu possu chilimajoneesin, ananassalsan ja riisin kanssa.

Vinkki!

Valuta puisia varrastikkuja noin puoli tuntia vedessä, niin ne eivät syty palamaan niin helposti.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna