Takaisin
Resepti

Grillattu salaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Grillattu salaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Rapsakka sydänsalaatti pehmenee hieman grillin kuumassa syleilyssä – ja saa paljon mahtavaa makua pintaansa.

Valmistusaineet
  • 2 baby gem- eli sydänsalaattia

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 dl parmesaanilastuja tai fetaa rouheena

  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä tai 

  • rouhittua mantelia

Kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 tl balsamiviinietikkaa

  • sormisuolaa, muutama kierros 

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Huuhtaise ja halkaise salaatit. Kuivaa pinta talouspaperilla. Sipaise hieman öljyä. Grillaa molemmilta puolilta noin 30 sekuntia.

  3. Laita salaatit tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele juustolla ja siemenillä tai rouhitulla mantelilla.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen