Takaisin
Resepti

Grillatut tomaatit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Grillatut tomaatit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
3 hlö
20 min
3 hlö

Grillatut tomaatit ja suolainen fetajuusto on yhdistelmä, joka herauttaa veden kielelle. Oivan parin grillitomaatti saa raikkaan hapokkaista viineistä. 

Juomasuositus

Tuore tomaatti kaipaa seurakseen hedelmäisen raikasta viiniä. Tuore tomaatti on hapokas, joten juomassakin tulisi olla runsaasti happoja.  Grillitomaattien kaltaisille tuoretomaattisille ruoille sopivatkin raikkaan hapokkaat ja hedelmäiset valko-, rosee- ja kuohuviinit. Kokeile esimerkiksi raikasta ja pehmeän hapokasta vinho verdeä.

Valmistusaineet
  • 2 (500 g) pihvitomaattia 

  • 100 g fetajuustoa 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • tuoretta oreganoa 

  • sormisuolaa 

  • mustapippuria rouhittuna 

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi pihvitomaatit noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja kuivaa niiden leikkuupinnat talouspaperilla.
  2. Paista tomaattiviipaleita kuumassgrillissä tai parilapannulla noin 2 minuuttia per puoli. Nosta tomaatit lautaselle ja murustele pinnalle fetajuustoa. Lisää oliiviöljyä, oreganoa, sormisuolaa ja mustapippuria. 

Vinkki: Kokeile grillattuja tomaatteja myös mozzarellasalaatissa. 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko