Takaisin
Resepti

Halloumiburgeri

Kasvisruokavalio

Halloumiburgeri

Kasvisruokavalio
4 hlö
4 hlö

Halloumiburgeri on mainiota seurusteluruokaa. Valmistele ainekset ja grillaa koko halloumihampurilainen näppärästi grillissä. Hummus ja vadelmakastike korvaavat raskaat majoneesit.

Juomasuositus

Olut on burgereiden klassinen juomakumppani. Hedelmäiset suodattamattomat vehnäoluet  tai yrttisen raikkaat pils-oluet taipuvat upeasti halloumiburgerin makumaailmaan.

Voit myös tarjoilla halloumiburgereiden kanssa pirteän hedelmäistä valkoviiniä eteläisestä Euroopasta, esimerkiksi kreikkalaista rapeahappoista assyrtikoa tai pirteän raikasta Vinho Verdeä Portugalista, jota löytyy myös herkullisena roseena.

Valmistusaineet
  • 4 sämpylää

  • 1 rkl öljyä

  • 250 g halloumijuustoa (8 viipaletta)

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 2 punasipulia

  • 2 tomaattia

  • 4 rkl pestoa

  • 1 dl valmista hummusta

  • romainesalaattia

  • rucolan versoja

Kastike:

  • 100 g vadelmia

  • 1 tl balsamietikkaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin kastike. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella, lisää balsamietikka, oliiviöljy ja hienonnettu minttu. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä odottamaan.

  2. Viipaloi halloumijuusto, kesäkurpitsa, sipulit ja tomaatit reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna parila. Paista kasvikset öljyssä parilalla kauniin ruskeiksi. Sivele grillattujen viipaleiden pintaan pestoa. Siirrä odottamaan. Grillaa juustoviipaleille raidat kummallekin puolelle ja paista, kunnes juusto pehmenee.

  3. Halkaise ja lämmitä sämpylät parilalla ilman öljyä. Kokoa purilaiset niin, että pohjalle tulee hummusta, salaattia ja rucolaa, päälle juusto (kaksi rinnakkain) ja kasvikset kerroksittain. Lorauta komeudelle vadelmakastiketta ja laita kansi päälle. Herkuttele heti.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko