Ruokaisa salaatti syntyy helposti nektariineista ja vuohenjuustosta. Rapsakkuutta ja purutuntumaa saat cashewpähkinöistä ja raikkautta salaattiin tuo tuore minttu.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Raikkaan suolaisen halloumisalaatin juju on grillatun halloumijuuston, vesimelonin ja vadelmien vastustamattomassa yhdistelmässä. Pinjansiemenet tuovat salaattiin mukavaa rakennetta.
Suolaisenmakean halloumisalaatin kanssa toimii mainiosti Etelä-Italian lämmössä kypsynyt, runsaan metsämarjainen, kuiva tai puolikuiva roseeviini.
200 g halloumia
1 rkl öljyä
500 g pala vesimelonia
100 g rucolaa
1 punasipuli
150 g vadelmia
½ dl pinjansiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
Halkaise halloumi pitkittäin ja leikkaa sitten poikittain 1 cm paksuiksi siivuiksi. Grillaa palat molemmin puolin. Voit paistaa halloumin myös paistinpannulla tilkassa öljyä.
Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa.
Kuori vesimeloni ja leikkaa se paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi.
Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balcamico keskenään.
Siirrä rucolat kulhoon ja lisää päälle 2 rkl kastiketta. Pyörittele ja nosta rucola tarjoiluastiaan.
Lisää vesimeloni ja nosta päälle paistettu halloumijuusto. Lisää viipaloitu punasipuli ja vadelmat. Viimeistele annos paahdetuilla pinjasiemenillä.