Takaisin
Resepti

Halloumisalaatti

Kasvisruokavalio

Halloumisalaatti

Kasvisruokavalio
40 min
40 min

Raikkaan suolaisen halloumisalaatin juju on grillatun halloumijuuston, vesimelonin ja vadelmien vastustamattomassa yhdistelmässä. Pinjansiemenet tuovat salaattiin mukavaa rakennetta.

Juomasuositus

Suolaisenmakean halloumisalaatin kanssa toimii mainiosti Etelä-Italian lämmössä kypsynyt, runsaan metsämarjainen, kuiva tai puolikuiva roseeviini.

Valmistusaineet
  • 200 g halloumia

  • 1 rkl öljyä

  • 500 g pala vesimelonia

  • 100 g rucolaa

  • 1 punasipuli

  • 150 g vadelmia

  • ½ dl pinjansiemeniä

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl balsamicoa

Valmistusohjeet
  1. Halkaise halloumi pitkittäin ja leikkaa sitten poikittain 1 cm paksuiksi siivuiksi. Grillaa palat molemmin puolin. Voit paistaa halloumin myös paistinpannulla tilkassa öljyä.

  2. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa.

  3. Kuori vesimeloni ja leikkaa se paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi.

  4. Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balcamico keskenään.

  5. Siirrä rucolat kulhoon ja lisää päälle 2 rkl kastiketta. Pyörittele ja nosta rucola tarjoiluastiaan.

  6. Lisää vesimeloni ja nosta päälle paistettu halloumijuusto. Lisää viipaloitu punasipuli ja vadelmat. Viimeistele annos paahdetuilla pinjasiemenillä.