Takaisin
Resepti

Härkis-kaalilaatikko

Kasvisruokavalio

Härkis-kaalilaatikko

Kasvisruokavalio
1 tunti 30 min
6 hlö
1 tunti 30 min
6 hlö
Härkis kohtaa kaalin tässä klassikkoreseptin uudistetussa versiossa.
Juomasuositus

Valitse härkis-kaalilaatikon kanssa nautittavaksi hedelmäinen ja aromikas ale-olut tai raikas ja maltainen lager.

Viineistä Ranskan Alsacen vivahteikkaat ja ryhdikkäät rieslingit tai sekoiteviinit viihtyvät kaalin kaverina. Voit kokeilla myös pehmeää ja hedelmäistä punaviiniä Italiasta tai Kaliforniasta.

Valmistusaineet
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä

  • 5 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 2 sipulia

  • 2 rkl öljyä

  • 1 kg valkokaalia

  • 1 pkt (250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta (Härkis)

  • 2–3 rkl siirappia

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl oreganoa

  • ripaus rouhittua mustapippuria

  • 3 dl kasvislientä

  • pinnalle korppujauhoja

  • muutama nokare voita

Valmistusohjeet
  1. Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä paahda öljytilkassa suurehkolla pannulla. Suikaloi kaali, lisää pannulle ja paista pehmeäksi.

  2. Sekoita riisi, Härkis ja kasvikset keskenään. Mausta siirapilla, suolalla, oreganolla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle kuuma kasvisliemi.

  3. Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää muutamia voinokareita. Paista 175 asteisessa uunin keskitasossa reilu tunti.

Vinkki:

Tuunaa lisää. Vaihda osa valkokaalista punakaaliin tai kiinankaaliin, niin saat erinäköisen laatikon. Uuden makusäväyksen saat, kun maustat kaalilaatikon esimerkiksi inkiväärillä, fetajuustolla tai hapankaalilla.


Resepti Katri Schröder, juomasuositus Taina Vilkuna, kuva Otavamedia/Ari Heinonen