Takaisin
Resepti

Hunajainen maissileipä

Kasvisruokavalio

Hunajainen maissileipä

Kasvisruokavalio
60 min
12 hlö
60 min
12 hlö

Hunajasta makea, leivinjauheella kohotettava maissileipä valmistetaan focaccian tyyliin uunivuoassa. Öljyssä ei säästellä – se tekee leivästä mehevän ja pinnalta herkullisen rapean. Voit valutella hunajaa leivän päälle reilulla kädellä, sillä se kesyttää ihanasti tulisen chilin.

Valmistusaineet
  • 4 dl maustamatonta jogurttia

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl hunajaa

  • 4 dl maissijauhoja

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1,5 tl suolaa

Vuoan voiteluun:

  • 2 rkl oliiviöljyä 

Pinnalle:

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 3 rkl juoksevaa hunajaa

  • 1 punainen chili

  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohjeet
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita jogurtin joukkoon oliiviöljy ja hunaja. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, ja lisää jogurtin joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Voitele 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa.

  3. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi. Lisää taikinan päälle chilirenkaita ja sormisuolaa.

  4. Kypsennä uunin keskitasolla 25 minuuttia, kunnes leipä irtoilee vuoan reunoista ja tuntuu pinnalta kiinteältä. Anna jäähtyä hetki. Valuta päälle vielä hunajaa ja leikkaa annospaloiksi.

Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista