Takaisin
Resepti

Inkiväärisiirappi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Inkiväärisiirappi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Raikas ja kirpeä inkiväärisiirappi sopii ruokiin, juomiin ja makeisiin. Lorauta herkullisen virkistävä potku drinkkiin tai vaikka jäätelön päälle.

Valmistusaineet
  • 2 dl vettä

  • 2 dl sokeria

  • 50–70 g tuoretta inkivääriä

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kuorittu inkivääri ohuiksi siivuiksi, keitä veden ja sokerin kanssa siirapiksi noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja siivilöi kannelliseen purkkiin. Siirappi säilyy noin kolme viikkoa jääkaapissa.

  2. Siirappi maistuu hedelmäsalaatissa, jäätelön kanssa, pannarin päällä tai sillä maustaa kuohuviinin. Kokeile myös broileriruokiin.

Vinkki! Lisää tilkka sitruunamehua siirappiin.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen