Takaisin
Resepti

Jesse Markinin luottoresepti: jauhelihapasta uunissa

Jesse Markinin luottoresepti: jauhelihapasta uunissa

50 min
4 hlö
50 min
4 hlö
Jauhelihapasta uunissa on Jesse Markinin luottoresepti, josta vieraat ovat aina tykänneet. Jos pöytään istuu seuraksi kasvissyöjiä, jauheliha vaihtuu härkikseen.
Juomasuositus

Jessen tulisen pastan seuraksi sopii italialaisesta primitivo-rypäleestä valmistettu punaviini, jossa on jäännössokeria.

Jesse juo pastan kanssa mieluusti myös vettä.

Valmistusaineet
  • 500 g pastaa (esim. penne)

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 chili tai habanero

  • 1 pieni punainen paprika

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 3 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna

  • 1 tl sitruunapippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • 150 g ranskankermaa

  • 200 g Koskenlaskija-tyyppistä sulatejuustoa (esim. savuporo)

  • 1 dl vettä

  • 2 kevätsipulin vartta

  • 100 g savujuustoa raastettuna

  • basilikaa

Valmistusohjeet
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä ja 2 tl suolaa).

  2. Ruskista jauheliha pannulla. Hienonna valkosipuli, chili ja paprika. Lisää pannulle ja jatka kypsennystä vielä hetki. Mausta paprikajauheella, kasvisliemijauheella, sitruunapippurilla ja suolalla.

  3. Lisää ranskankerma, sulatejuusto ja vesi. Anna hautua, kunnes juusto on sulanut. Hienonna kevät­sipuli ja lisää se pannulle.

  4. Voitele uunivuoka ja kaada keitetty pasta vuokaan. Lisää päälle kastike ja sekoita kevyesti. Raasta päälle savujuusto ja paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 5. Viimeistele tuoreella basilikalla.


Resepti: Jesse Markin Kuvat: Johanna Myllymäki