Katso resepti >
Jesse Markinin luottoresepti: jauhelihapasta uunissa
Jessen tulisen pastan seuraksi sopii italialaisesta primitivo-rypäleestä valmistettu punaviini, jossa on jäännössokeria.
Jesse juo pastan kanssa mieluusti myös vettä.
Odotathan hetken…
Jessen tulisen pastan seuraksi sopii italialaisesta primitivo-rypäleestä valmistettu punaviini, jossa on jäännössokeria.
Jesse juo pastan kanssa mieluusti myös vettä.
500 g pastaa (esim. penne)
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 chili tai habanero
1 pieni punainen paprika
2 tl paprikajauhetta
3 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
150 g ranskankermaa
200 g Koskenlaskija-tyyppistä sulatejuustoa (esim. savuporo)
1 dl vettä
2 kevätsipulin vartta
100 g savujuustoa raastettuna
basilikaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä ja 2 tl suolaa).
Ruskista jauheliha pannulla. Hienonna valkosipuli, chili ja paprika. Lisää pannulle ja jatka kypsennystä vielä hetki. Mausta paprikajauheella, kasvisliemijauheella, sitruunapippurilla ja suolalla.
Lisää ranskankerma, sulatejuusto ja vesi. Anna hautua, kunnes juusto on sulanut. Hienonna kevätsipuli ja lisää se pannulle.
Voitele uunivuoka ja kaada keitetty pasta vuokaan. Lisää päälle kastike ja sekoita kevyesti. Raasta päälle savujuusto ja paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 5. Viimeistele tuoreella basilikalla.