Takaisin
Resepti

Sinikka Sokan jokirapurisotto

Gluteeniton

Sinikka Sokan jokirapurisotto

Gluteeniton
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Samettisen pehmeä jokirapurisotto on Sinikka Sokan luottoresepti, joka hurmaa päivällisvieraat. Jokiravuista valmistetun herkullisen risoton salaisuus on kuohukerma. Risoton kruunaa lasillinen samppanjaa  tai kuohuviiniä.

Juomasuositus

Sinikka tarjoaa risoton kanssa mielellään klassista, yrttisen mineraalista sauvignon blancia Ranskan Pouilly-Fumésta. Kuplan ystäville risoton kruunaa lasillinen samppanjaa tai muuta kuohuviiniä. Makutyyppi: Vivahteikas & ryhdikäs.

Valmistusaineet
  • 2 salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 4 dl risottoriisiä

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 1 luomusitruuna (1/2 dl sitruunamehua + kuori)

  • 1 l kasvislientä

  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

  • 3 rkl voita

  • 1/2 dl lemoncurdia

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 2 pkt jokiravunpyrstöjä

  • 1 limetti

  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita muutama minuutti keskilämmöllä oliiviöljyssä.

  2. Lisää riisi ja kuullota kunnes se muuttuu kuultavaksi. Kaada pannulle sitruunamehu ja sekoita, kunnes sitruunamehu on imeytynyt.

  3. Kuumenna kasvisliemi. Lisää kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan ja sekoita riisiä koko ajan. Lisää seuraava kauhallinen kun neste on imeytynyt. Kypsennä keskilämmöllä 20–25 min riisilajista riippuen. Kypsä risotto on löysähköä.

  4. Lisää risottoon raastettu parmesaanijuusto ja voi. Mausta risotto lemoncurdilla ja mustapippurilla.

  5. Valuta jokiravut ja lisää ne risoton joukkoon. Raasta limetin kuori ja purista mehu risoton joukkoon.

  6. Vaahdota kuohukerma kevyesti ja lisää se risottoon.

Resepti Sinikka Sokka, kuva Satu Nyström