Takaisin
Resepti

Kalatahna hauesta aasialaisilla perunoilla

Gluteeniton

Kalatahna hauesta aasialaisilla perunoilla

Gluteeniton
60 min
20 hlö
60 min
20 hlö

Nyt ei pottuilla vaan tehdään hauesta kalatahna, joka istutetaan perunan päälle.

Juomasuositus

Aasialaisten perunoiden kaveriksi kannattaa valita lempeä & makeahko -makutyypistä raikkaan hapokas riesling esimerkiksi Saksasta tai Itävallasta. Kaada puolestaan olutlasiin rapsakan hedelmäiseksi humaloitua American Pale Ale -olutta.

Valmistusaineet

Aasialaiset perunat:

  • 4–5 Blue Kongo- tai muuta kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli, Nicola, Bintje tai Appel)

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 2 rkl öljyä

  • 1/2 tl chilihiutaleita

  • 1/4 tl cayennepippuri

  • 1–2 tl ruskeaa sokeria

Haukitahna:

  • 150 g haukifilettä

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1 salottisipuli

  • 1 rkl piparjuuritahnaa

  • 1 limen kuori

  • 1/2 dl hienonnettua tuoretta korianteria 

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 2–3 rkl smetanaa

Valmistusohjeet
  1. Pese perunat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja kuivaa. Kuullota puristettu valkosipuli öljyssä pannulla, lisää mausteet ja sekoita. Ripottele sokeri ja lisää pannulle noin 1 cm paksuiksi viipaloidut perunat. Paista viipaleita muutama minuutti pohjapuolelta ja nostele tarjoiluastialle. 

  2. Tee haukitahna. Suolaa ja pippuroi haukifile ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Perkaa fileestä ruodot ja lohko pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään hienonnettu sipuli, piparjuuritahna, pesty ja raastettu limen kuori, korianteri ja puristettu valkosipuli. Nostele joukkoon kalan palat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

  3. Nostele tahnaa perunoille pikkulusikkaa apuna käyttäen. Koristele korianterilla.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko