Merimiehen simpukat, Moules marinières, on yksinkertaisuudessaan juhlava ja kaunis klassikkoannos.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Paistetut kampasimpukat on hienostunut alkupala, joka on nopea valmistaa. Tarjoa kampasimpukoiden kera ylellistä samppanjakastiketta.
Paistettujen kampasimpukoiden itseoikeutettu viinipari on raikkaan hedelmäinen ja kevyen paahteinen samppanja. Pienemmällä budjetilla vaihtoehtona toimii kuohuva crémant Ranskasta tai Luxemburgista.
16 sulatettua kampasimpukkaa
Paistamiseen
voi-öljyseosta
Samppanjakastike
100 g voita
2 huoneenlämpöistä keltuaista
0,5 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
Sulata samppanjakastikkeen voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voirasva toiseen astiaan varovasti niin, että sakka jää kattilaan
Mittaa keltuaiset ja samppanja pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Taputtele kampasimpukat kuiviksi. Paista niitä pannulla voi-öljyseoksessa 1–2 minuuttia per puoli, paksuudesta riippuen. Tarjoa kastikkeen ja vihreän salaatin kanssa.
Teksti ja kuva Sanna Kekäläinen, juomasuositus Taina Vilkuna