Takaisin
Resepti

Karitsatartar

Gluteeniton

Karitsatartar

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Tartar on hittiruoka etenkin ravintoloissa juuri nyt. Eikä ihme, sillä annos on raikkaanmakuinen ja ihastuttavan simppeli. Tässä versiossa on raaka-aineena käytetty karitsan ulkofileetä.

Juomasuositus

Marjaisan ja raikkaan punaviinin täyteläisyysaste ja hapokkuus sopivat raikkaalle karitsatartarille. Raikas ja viljainen lager on oluttyypeistä nappivalinta karitsatartarille.

Kuplivista karitsatartarille sopii perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu kuiva roseekupliva. Esimerkiksi ranskalaiset crémant roseet, espanjalaiset cava roseet tai uuden maailman laaturoseet sointuvat väriä myöten tartarin herkulliseen makumaailmaan. Punamarjaiset, paahteiset ja vivahteikkaat roseesamppanjat kruunaavat juhlahetken.

Valmistusaineet
  • 1 pieni salottisipuli

  • 1 pieni maustekurkku

  • 500 g karitsan ulkofileetä

  • 1–2 rkl Worcestershire-kastiketta

  • muutama tippa Tabascoa

  • 2 rkl pikkukapriksia

  • 1 rkl dijoninsinappia

  • sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 4 keltuaista

  • miniversoseosta

Valmistusohjeet
  1. Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Kuutioi maustekurkku. Leikkaa liha terävällä veitsellä ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten pieniksi kuutioiksi. Mausta Worcestershire-kastikkeella ja Tabascolla. Lisää sipuli, maustekurkku, kaprikset ja sinappi. Lisää haluamasi määrä suolaa ja pippuria.

  2. Muotoile käsin neljä pihviä tai käytä apuna muottia. Nosta pihveille keltuaiset kuorenpuolikkaissa. Tarjoa versoseoksen tai rucolan kanssa.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko