Karitsan paahtopaisti valmistuu ällistyttävän nopeasti ja säilyy paistamisen aikana mehevänä. Kokeile timjamilla marinoidun karitsan kera lisäkkeinä salsa verdeä ja granaattiomena-pomelo-fetasalaattia.
Katso resepti >
Karitsatartar
Tartar on hittiruoka etenkin ravintoloissa juuri nyt. Eikä ihme, sillä annos on raikkaanmakuinen ja ihastuttavan simppeli. Tässä versiossa on raaka-aineena käytetty karitsan ulkofileetä.
Marjaisan ja raikkaan punaviinin täyteläisyysaste ja hapokkuus sopivat raikkaalle karitsatartarille. Raikas ja viljainen lager on oluttyypeistä nappivalinta karitsatartarille.
Kuplivista karitsatartarille sopii perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu kuiva roseekupliva. Esimerkiksi ranskalaiset crémant roseet, espanjalaiset cava roseet tai uuden maailman laaturoseet sointuvat väriä myöten tartarin herkulliseen makumaailmaan. Punamarjaiset, paahteiset ja vivahteikkaat roseesamppanjat kruunaavat juhlahetken.