Takaisin
Resepti

Katajanmarjaiset mummon kurkut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Katajanmarjaiset mummon kurkut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Perinteiset ja raikkaat mummon kurkut maustetaan katajanmarjoilla.

Juomasuositus

Pikkelöinti vaatii viiniltä makeutta, joten valitse pariksi puolikuiva Riesling Saksasta tai Ranskasta. Jos pidät lempeämmistä mauista, puolikuiva Pinot Gris Alsacesta on toimiva pari. Melko voimakkaasti humaloitu, hedelmäinen ale-olut sointuu myös hienosti annoksen aromimaailmaan.

Valmistusaineet
  • ½ annosta pikkelöintilientä

  • 1 kurkku

  • ½ tl sormisuolaa

  • 1 tl katajanmarjoja

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä

Pikkelöintiliemi:

  • 1½ dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • ½ dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohjeet
  1. Tee pikkelöintiliemi: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa.

  2. Kuori kurkku. Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet liemeen suolan ja katajanmarjojen kanssa. Anna maustua viileässä puoli tuntia.

  3. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla tai tillillä.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen