Testaa gintonic-hölskykurkut eli mummonkurkut uudella tavalla! Gini tuo kurkkuihin raikasta aromikkuutta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Perinteiset ja raikkaat mummon kurkut maustetaan katajanmarjoilla.
Pikkelöinti vaatii viiniltä makeutta, joten valitse pariksi puolikuiva Riesling Saksasta tai Ranskasta. Jos pidät lempeämmistä mauista, puolikuiva Pinot Gris Alsacesta on toimiva pari. Melko voimakkaasti humaloitu, hedelmäinen ale-olut sointuu myös hienosti annoksen aromimaailmaan.
½ annosta pikkelöintilientä
1 kurkku
½ tl sormisuolaa
1 tl katajanmarjoja
2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
Pikkelöintiliemi:
1½ dl vettä
1 dl sokeria
½ dl väkiviinaetikkaa
Tee pikkelöintiliemi: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa.
Kuori kurkku. Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet liemeen suolan ja katajanmarjojen kanssa. Anna maustua viileässä puoli tuntia.
Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla tai tillillä.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen