Takaisin
Resepti

Kesäinen roseesangria

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Kesäinen roseesangria

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
6 hlö
10 min
6 hlö

Rakenna roseesangria näyttävästi kannuun, niin siitä on helppo kaataa maljat. Voit asetella koristeita ja jäitä myös tarjoilulaseihin. Alkukesästä koristeeksi sopii raparperi. 

Valmistusaineet
  • 1 sitruunan mehu  

  • 1/2 dl hienoa sokeria 

  • 3 1/2 dl kuivaa roseeviiniä  

  • 3 1/2 dl lemonadea (tai sitruunalimonadia)  

  • jäitä 

 
Koristeeksi 

  • 1 (luomu-) sitruuna siivutettuna 

  • mansikoita 

  • basilikaa 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin sitruuna-sokeri­liemi: Sekoita sitruunamehuun sokeri ja laita seos hetkeksi jääkaappiin, jos mahdollista. Halutessasi voit myös leikata mukaan hieman sitruunankuorta ja pitää seosta jääkaapissa yön yli. Tällöin poista kuori ennen käyttöä. 

  2. Kaada liemi litran tarjoilukannuun. Lisää roseeviini sekä lemonade hyvin jäähdytettyinä. Sekoita. 

  3. Täytä kannu jäillä ja lisää koristeet.


Vinkki Ainesosien määrää voi suurentaa tai pienentää kannun koon mukaan.  

Resepti Santeri Saarinen, Alko, kuva Johanna Myllymäki