Takaisin
Resepti

Kesäkurpitsa-carpaccio

Kasvisruokavalio

Kesäkurpitsa-carpaccio

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kesäkurpitsa-carpaccio on itkettävän hyvää. Se  on kevyt herkku, joka täydentyy paahdetuilla pinjansiemenillä ja parmesanlastuilla.

Juomasuositus

Kesäkurpitsa-carpacciolle sopii makutyypin Vivahteikas & ryhdikäs valkoviini Grüner Veltliner -rypälelajikkeesta. Rypäleestä tehdyille viineille on tyypillistä täyteläinen suutuntuma ja pieni viherpippurin puraisu jälkimaussa. Itävaltalainen grüner veltliner -viini sopiikin oivallisesti kasvisruokien kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/2 dl pinjansiemeniä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 50 g parmesaania

  • minttua

  • mustapippuria

  • sormisuolaa

Valmistusohjeet
  1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se pitkittäin ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Laita suikaleet kulhoon ja lisää päälle suola. "Itketä" suikaleita kymmenisen minuuttia ja nosta ne talouspaperin päälle.

  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin värisiksi.

  3. Nosta kuivat kesäkurpitsa­suikaleet tarjoiluastiaan ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Lisää paahdetut pinjansiemenet. Vuole parmesaanijuustoa kuorimaveitsellä kesäkurpitsan päälle. Lisää minttua, mustapippuria ja sormisuolaa.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko