Takaisin
Resepti

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Kasvisruokavalio

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kesäkurpitsa on kasvisten kameleontti, josta on helppo taikoa herkkuja. Kesäkurpitsapihvit saavat ruokaisuutta halloumijuustosta.

Juomasuositus

Kesäkurpitsa-halloumipihveille sopii makutyypin Vivahteikas & ryhdikäs valkoviini Grüner Veltliner -rypälelajikkeesta. Rypäleestä tehdyille viineille on tyypillistä täyteläinen suutuntuma ja pieni viherpippurin puraisu jälkimaussa. Itävaltalainen grüner veltliner -viini sopiikin oivallisesti kasvisruokien kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 2 (500 g) pientä kesäkurpitsaa

  • 1 pkt (200 g) halloumia

  • 2 kananmunaa

  • 2 tl inkivääriä raastettuna

  • 1/2 chiliä

  • öljyä paistamiseen

Kastike:

  • 2 rkl soijaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1/2 chiliä

Valmistusohjeet
  1. Raasta kesäkurpitsa, painele ylimääräinen neste pois ja siirrä kulhoon. Raasta halloumi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ota taikinasta lusikalla pannulle kakkusia ja painele ne letuiksi. Paista noin 3–4 minuuttia keskilämmöllä molemmin puolin. Paista taikina heti, jotta se ei pääse vettymään.

  3. Valmista kastike sekoittamalla keskenään soija ja sokeri. Lisää joukkoon hienonnettu chili.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko