Takaisin
Resepti

Key lime pie eli limettipiiras

Kasvisruokavalio

Key lime pie eli limettipiiras

Kasvisruokavalio
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Key Lime pie on amerikkalainen klassikkopiiras, jonka makea raikkaus piristää jälkiruokapöydässä.

Juomasuositus

Floridan kansallisjälkkäri Key Lime Pielle oivallinen ja yllättäväkin vaihtoehto on hapokas ja raikas Berliner Weisse -tyylinen vehnäolut. Viinin ystävä puolestaan valitsee lasiin aromikasta makeaa Sauvignon Blanc -rypäleestä tehtyä myöhäisen sadonkorjuun jälkiruokaviiniä, josta löytyy mukavasti hapokkuutta ja limettisiä sävyjä. Alkoholitonta juomaa kaipaava tarjoilee kakun kanssa jääkylmää alkoholitonta vehnäolutta tai omenasiideriä.

Valmistusaineet

pohja

  • 200 g digestivekeksejä

  • 75 g voita sulatettuna

täyte    

  • 5 kananmunankeltuaista

  • 1 tlk (n. 400 g) kondensoitua, säilöttyä maitoa

  • 1 dl limettimehua (n. 3–4 hedelmästä)

  • 1 limetin raastettu kuori

  • 1 rkl vaniljasokeria

koristeluun

  • sokeroitua kermavaahtoa

  • limettiviipaleita

Valmistusohjeet
  1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa taikinaksi.

  2. Painele pohja irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle, levitä seosta hieman myös reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

  3. Vatkaa keltuaiset, kondensoitu maito ja limettimehu seokseksi. Mausta limetinkuorella sekä vaniljasokerilla ja kaada täyte pohjan päälle.

  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt melkein täysin.

  5. Ota piirakka pois uunista, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Koristele kermavaahdolla ja limettiviipaleilla.