Pakkaa hillopurkki pieneen metallikoriin briejuuston ja antiikkilusikan kera. Koristele nauhalla.
Katso resepti >
Kirsikkakompotti
Mausteinen kompotti kruunaa juustolautasen ja tasapainottaa suolaisten juustojen makua.
Odotathan hetken…
Mausteinen kompotti kruunaa juustolautasen ja tasapainottaa suolaisten juustojen makua.
1 prk hapankirsikoita (tai 3 dl kivettömiä tuoreita kirsikoita ja 3 ½ dl kirsikkamehua)
½ tl fenkolinsiemeniä
2 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
1 dl hillo-marmeladisokeria
2 tl valkoviinietikkaa
Siivilöi kirsikoiden liemi talteen ja laita se kasariin.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen, laita sekä tanko että siemenet kasariin kirsikkaliemen kera. Lisää fenkolinsiemenet ja neilikat ja kiehauta.
Anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, ongi sitten vaniljatanko pois liemestä ja lisää marmeladi- ja hillosokeri. Keitä vielä pari minuuttia, lisää kirsikat ja kiehauta.
Kaada steriloituun purkkiin.
Kirsikkakompotin resepti on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 julkaistua Parempi Lounas -podcastia