Takaisin
Resepti

Kyssäkaalimuusi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Kyssäkaalimuusi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Lempeän makuinen kyssäkaali taipuu myös muusiksi. Jos haluat, voit korvata osan kyssäkaalista perunalla.

Valmistusaineet
  • 1 kg kyssäkaalia

  • noin 2 dl kasvislientä.

  • 50 g huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl raastettua parmesaania tai muuta maukasta juustoa

  • sormisuolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja paloittele kaali. Keitä kasvisliemessä noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

  2. Valuta kyssäkaalit siivilässä. Laita palat takaisin kattilaan ja soseuta ne. Lisää voi, juustoraaste ja mausteet. Soseuta nopeasti tasaiseksi. 

Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen