Pottuvoi tai voipottu on taivaallinen herkku, johon ruskistettu voi antaa paahteisen karamellimaisen maun.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Lempeän makuinen kyssäkaali taipuu myös muusiksi. Jos haluat, voit korvata osan kyssäkaalista perunalla.
1 kg kyssäkaalia
noin 2 dl kasvislientä.
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl raastettua parmesaania tai muuta maukasta juustoa
sormisuolaa, valkopippuria myllystä
Kuori ja paloittele kaali. Keitä kasvisliemessä noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Valuta kyssäkaalit siivilässä. Laita palat takaisin kattilaan ja soseuta ne. Lisää voi, juustoraaste ja mausteet. Soseuta nopeasti tasaiseksi.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen