Takaisin
Resepti

Linssipata

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen

Linssipata

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Maukas vegaaninen linssipata syntyy punaisista linsseistä ja vie herkulliselle makumatkalle Lähi-itään.

Juomasuositus

Mausteisen linssipadan makumaailmaa täydentää runsaasti humaloitu IPA-olut, jota löytyy myös alkoholittomana vaihtoehtona. IPA, eli Indian Pale Ale -tyylille ominaista on aromihumaloinnin tuomat vivahteet aina sitruksisesta trooppisen hedelmäiseen.

Valmistusaineet
  • 2 (250 g) sipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 2 tl juustokuminaa

  • 2 tl savustettua paprikajauhetta

  • 1 tl chilijauhetta

  • 2 kanelitankoa

  • 2 rkl tomaattisosetta

  • 2 (300 g) paprikaa

  • 1 ½ tl suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 5 dl kasvislientä (tai 5 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio)

  • 2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa

  • 4 dl punaisia linssejä

  • 250 g kirsikkatomaatteja tertussa

Valmistusohjeet
  1. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna padassa öljy ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Kuullota kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kaikki mausteet. Kuullota hetki ja lisää tomaattisose.

  2. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi ja lisää ne padan joukkoon. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Lisää kasvisliemi ja tomaattimurska.

  3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja valuta ne hyvin. Lisää ne padan joukkoon. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja laita kansi päälle. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 1,5 tuntia.

VINKKI! Koristele linssipata tuoreella persiljalla.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström/Alko