Takaisin
Resepti

Luumuhilloke

Kasvisruokavalio

Luumuhilloke

Kasvisruokavalio
30 min
30 min

Amaronella terästetty luumuhilloke valmistuu helposti ja nopeasti. Valmista hilloke ajoissa ja tarjoile vaikkapa kovien juustojen kanssa.  

Juomasuositus

Amaronella terästetty luumuhilloke on mainio lisä vaikkapa kovien juustojen ja leikkeleiden tunkutarjottimella amarone-viinin kanssa tarjottuna.  

Valmistusaineet
  • 500 g tuoreita luumuja   

  • 2 kanelitankoa   

  • 1 dl vaaleaa siirappia   

  • 1 dl amaronea    

Valmistusohjeet
  1. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Siirrä luumut kattilaan ja lisää kanelitangot. Mittaa joukkoon siirappi ja amarone.     

  2. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes luumut hieman pehmenevät. Kaada kuuma hilloke lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta purkit jääkaappiin.     

  3. Tarjoa esimerkiksi broilerinmaksapateen tai kovien juustojen kanssa.


Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö